Jan Otten - Drumschool

Muziekinitiatie voor kinderen

Inhoud

Muziek maken is tof, fun, cool. Het bespelen van een muziekinstrument geeft een nieuwe kleur aan je jong leventje, net zoals sport of een andere hobby dat doet. De beheersing van een instrument vraagt echter wel wat discipline en een minimum aan oefening. Voor kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar is dit nog niet evident. Er zijn immers al zoveel dingen om te ontdekken. Daarom bied ik speciaal voor hen de sessies ‘muziekinititiatie’ aan.   Op basis van de ‘Lubdubclub’, een Nederlandse methode voor Boomwhackers, zetten we tijdens 10 sessies onze eerste stappen in de muziekwereld. Spelenderwijs maken we kennis met toonhoogte, ritme, dynamiek (hard – zacht) en maken we onze eigen Boomwhackerstukjes met een speciale dobbelsteen. Ook hier staat spelplezier en creativiteit centraal. Verder spelen we heel vaak mee met de ‘magische trommeltovertafel’, een verzameling van percussie – instrumenten die wel vanzelf lijken te spelen … . De laatste twee sessies sluiten we af met twee toonmomenten inclusief licht en geluid.


Boomwhackers

Boomwhackers zijn gekleurde plastic buizen die elk een specifieke toon hebben. Ze zijn perfect hanteerbaar door jonge kinderen, bieden heel wat speelmogelijkheden en het volume blijft veilig binnen de perken. Het zijn ideale instrumenten om de eerste stappen in de muziekwereld te zetten zonder meteen al een echt instrument te moeten kopen of huren.


Praktisch

De sessies duren 40 min en worden verspreid over het eerste en het tweede trimester van het schooljaar in een twee- of driewekelijkse frequentie. De groep bestaat uit minimum 4 en maximum 7 spelers. De kinderen hebben nog geen instrument nodig en voelen ook niet de druk thuis te moeten oefenen. Spelplezier, ontdekken en creativiteit staan centraal.


  De cursus zal tijdens schooljaar 2019 - 2020 NIET doorgaan wegens de grote vraag naar individuele muzieklessen. De muziekinitiatie is wel te boeken in losse workshops.Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint