Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Workshops en verjaardagen

De meest recente info over de workshops vind je op www.percussieworkshop.be of www.percussieopschool.be of op de www.facebook.com/percussieworkshop.be

Whacky happy Birthday! 

Zin in een origineel en muzikaal verjaardagsfeestje op maat? Wil je je verjaardag eens een keertje helemaal anders vieren? Dan is de Whacky Happy Birthday het juiste alternatief. Bij je thuis of op locatie kom ik met de kinderen muziek maken. Geen kinderdisco of playback, maar echt muziek spelen. Ons instrument: de Boomwhacker! Boomwhackers zijn gekleurde plastic buizen die elk een specifieke toon hebben. Ze zijn perfect hanteerbaar voor jonge kinderen, bieden heel wat speelmogelijkheden en het volume blijft veilig binnen de perken. Het zijn ideale instrumenten om samen met je vrienden de eerste stappen in de muziekwereld te zetten. Tijdens je feestje werken we één of twee korte muziekstukjes met Boomwhackers uit. We leren de speltechnieken kennen, spreken af hoe we samen gaan starten en stoppen en geven op het einde een mini-voorstelling voor de ouders. Om het helemaal af te maken breng ik een lichtset en de nodige elektronica mee zodat het feest een echte knaller wordt! Neem gerust contact op voor meer info of vraag de workshopfiche aan via mail.

griezelgroove!

Helemaal in de sfeer van Halloween is dit de workshop waarin Boomwhackers, percussie, electronica, zang en keyboard verenigd worden in 1 geheel. Met de electronica (sampler, digitale drums) zorgen we voor een griezelige soundscape, de Boomwhackers en de percussie geven het soms opzwepende, soms bezwerende ritme aan en het lied vertelt over heksen, tovenaars, geesten en spoken. Dit alles mondt uit in een toonmoment, inclusief licht, geluid en rookeffecten. Kortom, een 'geestige' workshop. Neem gerust contact op voor meer info of vraag de workshopfiche aan via mail.

Boom Boom Whack!

In 'Boom Boom Whack' speelt heel de groep op Boomwhackers. Dit zijn kleurrijke, gestemde plastic buizen, waarmee je op vrijwel elk speelvlak slaat. Of het nu een stoel, de muur, een plank, een andere Boomwhacker of je eigen lichaam is, altijd heb je een bepaalde toon of een noot. Boomwhackers kunnen door jong en oud bespeeld worden. Met deze kleurige slaginstrumenten speel je in een handomdraai bekende hits, verschillende muziekstijlen (reggea, blues, rock, ...), of maak je je eigen creatie. Deze workshop leent zich dan ook perfect voor elke groep, groot of klein, jong of oud, om 'als groep' iets te doen. In scholen kan deze workshop gebruikt worden op bezinningen, opendeur- of themadagen, maar ook gewoon in de klaspraktijk tijdens de lessen muzische vorming vanaf het eerste leerjaar. Tijdens communie-, lente - en verjaardagsfeestjes is dit een ideale manier om het jonge volkje te entertainen en kan er gewerkt worden naar een toonmoment om het 'oude volkje' op hun beurt te vermaken. Bovendien is dit een prima groepsactiviteit om te werken rond groepsgeest of teambuidling in eender welke organisatie. Ten slotte kan dit ook een luchtig, actief intermezzo zijn op studie- of vormingsdagen.

Kortom, 'Boom Boom Whack' is een workshop die alle kanten uit kan. Hoewel ik enkele vaste basisconcepten heb, wordt ook hier steeds vraaggestuurd gewerkt.

Deze workshop leent zich uitermate goed om te komen tot een (grappige) mini-theatervoorstelling of een toonmoment. Verder nodigt het elke deelnemer uit om op een laagdrempelige manier creatief, maar ook fysiek, met muziek om te gaan.

Neem gerust contact op voor meer info of vraag de workshopfiche aan via mail. 

Onder de mat

Tijdens deze workshop gaan we zelf aan de slag met borstels. Jawel, borstels,... . Door te vegen, te kloppen, te tikken,... bouwen we samen een ritme op en maken we een klein muziekstukje. Ik voorzie 1/3 meer 'instrumenten' als het aantal deelnemers, want in het heetst van de strijd wil er wel eens een instrument sneuvelen. Deze workshop is laagdrempelig en redelijk fysiek. Hij geeft een duidelijk inzicht in hoe ritmes worden opgebouwd. Andere doelstellingen zijn samenspel en spelplezier.

In 'Onder de mat' werken we met maximum 22 deelnemers. Bij een groter aantal deelnemers breiden we uit met cajons en ecopercussie. Ikzelf begeleid de groep op elektronische drums. Op die manier komen we op een maximum aantal deelnemers van 32. Er kunnen meerdere sessies per dag worden georganiseerd.

Deze workshop richt zich op kinderen van de laatste graad van het basisonderwijs of jongeren van het secundair onderwijs. Bovendien kan deze workshop ook worden ingericht voor andere groepen (bedrijven, opendeurdagen, teambuildingsactiviteit, (jeugd)verenigingen, ...). Ten slotte kan deze workshop ook leiden naar een 'minivoorstelling' die je doet op een bepaalde gelegenheid (bedrijfsfeest, personeelsfeest, jubileum, deel van een theatervoorstelling, opendeurdag, afsluiter van een schooljaar ...). Neem gerust contact op voor meer info of vraag de workshopfiche aan via mail. 

0