Jan Otten - Drumschool
Bedankt voor je bezoek!

TEN GEVOLGE VAN DE MAATREGELEN ROND HET CORONAVIRUS IS DE DRUMSCHOOL GESLOTEN VANAF 13 MAART.

UPDATE : SINDS KORT ZIJN WE TERUG OPEN ONDER AANGEPASTE OMSTANDIGHEDEN EN LESTIJDEN. 

Welkom op de site van Drumschool Jan Otten.  Met plezier vertel ik je graag:
- dat muziek maken leuk is...
- dat samen muziek maken nog leuker is...
- dat de leerkracht er toe doet...
- dat noten lezen toch wel belangrijk is...


Muziek maken is leuk.
Muziek maken is leuk. Spelplezier staat daarom centraal in mijn lessen. Muziek maken als vrijetijdsbesteding is het uitgangspunt. Elke leerling heeft zijn eigen talenten en leerwensen. Daarom benader ik elke leerling individueel. Samen met jou (en je ouders) probeer ik af te toetsen hoeveel tijd je in je (nieuwe) hobby kan steken. Vaak gaat het leren en bijleren heel geleidelijk zonder dat je het eigenlijk zelf merkt. Als je oefent natuurlijk, want dat is een engagement dat ik wel verwacht van iedereen die bij mij op de kruk zit. Eén ding staat voorop: het moet leuk blijven! Ook voor kinderen, jongeren en volwassenen met een andere denkstijl (bijvoorbeeld autisme) hanteer ik dezelfde werkwijze. Via een warme benadering vanuit spelplezier, probeer ik de lessen zo duidelijk mogelijk te laten verlopen opdat muziek spelen pure ontspanning kan zijn.
 
SAMEN muziek maken is nog leuker.
Samen muziek maken is nog leuker. Daarom speel ik zelf vanaf de eerste les mee op piano, gitaar of basgitaar. Heel vaak spelen we mee met een CD of met nummertjes die je zelf  hebt gevonden.
Als je vrienden of familie hebt die een instrument spelen, dan zijn de lessen bandcoaching misschien wel iets voor jou.
Zit je in de laatste kleuterklas of het eerste leerjaar, dan kan je al voelen hoe leuk het is om samen muziek te maken in de sessies muziekinitiatie. Daarnaast geef ik ook nog samenspel en tal van workshops waarin ‘samen spelen’ centraal staat.
Samen een stukje muziek spelen is immers het mooiste wat er is, ook al bespeel je nog maar net je instrument.
 
De leerkracht doet er toe!
In tijden van online lessen en andere virtuele cursussen, blijf ik er bij dat de leerkracht er toe doet. Een instrument leer je immers het beste individueel van een leraar die dat instrument ook beheerst.
Maar het gaat niet enkel over het instrument. De keuze van stijl en wijze waarop wordt lesgegeven, het inschatten van draagkracht en leerwens en het inspelen op het specifieke karakter van elk kind, jongere of volwassene behoort ook tot de taak van de leraar. Of het nu gaat om pottenbakken, beeldhouwen, atletiek of muziekles, de warme en individuele benadering van de leerkracht doet er altijd toe. Dat probeer ik te realiseren, elke les opnieuw, wie er ook op de kruk zit.
 
Noten lezen
Muziek is een taal. Taal is communicatie. Dat is niet alleen een wederkerig proces (zenden en ontvangen) van spreken en luisteren, maar ook van lezen en schrijven. Daarom vind ik het belangrijk dat al mijn leerlingen, op welk instrument dan ook, muziek leren lezen. (ik heb het hier over de individuele lessen, niet over de muziekinitiatie en de workshops )
Als drummer moet je geen sol van een la kunnen onderscheiden, maar je moet wel de notenwaarden kennen. Op keyboard moet je minstens akkoorden kunnen lezen, maar liefst ook noten lezen. Die noten (zowel op drums als op keyboard) leer je best vanaf de eerste lesminuut. Dan ben je er lekker snel mee weg en wordt elk noot die je leest ook ineens heel concreet. Dus ja, we spelen met een pupiter  voor onze neus. Als je later in het Sportpaleis staat, kan je hem nog altijd weglaten… .

Als je denkt dat mijn visie, aanbod en aanpak iets is voor jou, aarzel dan niet om contact op te nemen.
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint